Fortnite

Fortnite

Fortnite е онлајн видео-игра која е развиена од страна на Epic Games во 2017 година. Таа е достапна во три различни модови, и тоа Fortnite: Save the World во која четири играчи се борат против […]

LOL

League of Legends (LoL)

League of legends е онлајн игра која е развиена од компанијата Riot Games. Таа е бесплатна и инсписирана од игрите Warcraft III: The Frozen Throne и Defense of the Ancients (DOTA). Како и во Dota […]

LOL

League of Legends Турнири

League of Legends е онлајн видео-игра која е развиена од Riot Games во 2009 година, а е инспирирана од Defense of the Ancients, како што кажавме и претходно, па секоја година, односно сезона се одржуваат […]

LOL

League of Legends Тимови

LoL има огромна публика во светот, а тоа е со добра причина бидејќи секогаш видео-играта ви нуди забава. Ние во продолжение ќе ви ги претставиме едни од најдобрите тимови во League of Legends. “Being able […]

FIFA

FIFA

FIFA е видео-игра развиена од страна на Electronic Arts под покровителство на EA Sports. Фудбалските видео-игри како Sensible Soccer, Kick Off и Match Day беа развиени на крајот на 1980 година и тие веќе беа […]

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike е видео-игра која е со пукање во прво лице, а во кое се натпреваруваат два тима. Серијалот на играта почнува во 1999 година со првата верзија на Counter Strike, а подоцна се развиваат многу […]

Fortnite

Fortnite Турнири

И во Fortnite постојат многу турнири, како и во останатите е-Спортови, а ние денеска ќе ви го претставиме Fortnite World Cup, кој има богат награден фонд, а тој во 2019 година изнесуваше неверојатни 30 милиони […]

FIFA

FIFA Турнири

FIFA е онлајн видео-игра која е развиена од Electronic Arts, а натпреварувачи од целиот свет се борат на различни турнири за одредена парична сума и може без сомнеж да кажеме дека е една од најпопуларните […]

CS:GO

CS:GO Турнири

Во Counter-Strike: Global Offensive се организираат голем број турнири, а едни од најважните се Majors турнирите, односно Мастерсите, кои се спонзорирани од Valve. Првиот беше организиран во 2013 година во Шведска од страна на DreamHack […]

Fortnite

Fortnite Играчи

Fortnite се појави на сцената во 2017 година како нова Battle Royalе видео-игра која го освои светот. Од нејзиното објавување, Fortnite стана еден од најголемите е-спортови во светот и има многу поголеми наградни фондови од […]