CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike е видео-игра која е со пукање во прво лице, а во кое се натпреваруваат два тима. Серијалот на играта почнува во 1999 година со првата верзија на Counter Strike, а подоцна се развиваат многу […]

CS:GO

CS:GO Турнири

Во Counter-Strike: Global Offensive се организираат голем број турнири, а едни од најважните се Majors турнирите, односно Мастерсите, кои се спонзорирани од Valve. Првиот беше организиран во 2013 година во Шведска од страна на DreamHack […]

CS:GO

CS:GO Тимови

Тимовите во Counter-strike: Global Offensive собираат поени со учеството на турнирите и нивните резултати, а во моментов на првата позиција се Natus Vincere, по што следат Astralis, Gambit, Vritus.pro, Liquid, Vitality, Spirit, BIG, Complexity, FURIA […]

CS:GO

CS:GO Стримови

Counter-Strike е видео-игра која е со пукање во прво лице, а во кое се натпреваруваат два тима. Серијалот на играта почнува во 1999 година со првата верзија на Counter Strike, а подоцна се развиваат многу […]