League of Legends Стримови

League of Legends е онлајн видео-игра која е развиена од Riot Games во 2009 година, а е инспирирана од Defense of the Ancients, како што кажавме и претходно, па секоја година, односно сезона се одржуваат голем број турнири ширум светот, а дел од турнирите се играат онлајн.

Секако, како и во другите е-Спортови, па така и во League of Legends постојат стримови каде што може да ги следите професионалните натпревари, но и некои аматерски дуели.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*