CS:GO Стримови

Counter-Strike е видео-игра која е со пукање во прво лице, а во кое се натпреваруваат два тима. Серијалот на играта почнува во 1999 година со првата верзија на Counter Strike, а подоцна се развиваат многу други верзии, како што се Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source, а во моментов најпопуларна е Counter-Strike: Global Offensive, во која се организираат турнири меѓу професионални играчи и аматери. Повеќе за видео-играта може да прочитате ТУКА.

Поради тоа што CS:GO има огромна публика ширум светот, дел од професионалните играчи, иако има и такви кои се аматери, решаваат да направат стримови од нивните настапи.

Секако, постојат и официјални канали од самите турнири, каде што ќе може да ги следите највозбудливите натпревари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*