FIFA Стримови

FIFA е видео-игра развиена од страна на Electronic Arts под покровителство на EA Sports. Фудбалските видео-игри како Sensible Soccer, Kick Off и Match Day беа развиени на крајот на 1980 година и тие веќе беа на пазарот со игри. До 2011 година, франшизата на FIFA беше достапна на 18 јазици и во повеќе од 51 држава, а исто така постави Гинисов рекорд како најпродавана спортска видео-игра во светот, а до 2021 година беа продадени повеќе од 325 милиони копии.

Постојат многу стримови на Twitch за возбудувањата и натпреварите од FIFA, а еден од нив е официјалниот канал на EA Sports, додека има и други канали кои ги пренесуваат дуелите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*