Dota 2 Стримови

Dota 2 е онлајн видео игра која е произведена од Valve. Оваа игра е продолжение на Defense of the Ancients (Dota), која беше еден вид на додатокот за Warcraft III: Reign of Chaos. Dota 2 се игра на натпревари помеѓу две екипи составени од пет играчи, кои бранат одреден дел од мапата.

Секој од играчите контролира моќен карактер, односно херој, кој има специјални способности и различен стил на игра. За време на натпреварите се собира experience и се составуваат предмети, односно оружја кои служат да се подобри херојот во однос на неговите ривали од противничкиот тим.

Како што сите знаете, популарноста на оваа видео-игра е огромна, а најчесто преноси од возбудувањата може да се пронајдат на платформата Twitch, на која има многу познати канали со одличен коментар на англиски, кинески, руски…

Using Javascript

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*